Ne-am inceput ultima zi din Guangzhou si totodata din China prin a face cateva cumparaturi, pana acum evitand sa cumparam ceva ca sa nu le caram dupa noi. In final majoritatea s-au invartit in jurul evantaielor si a huselor de iphone, multe de facut cadou, pe care le-am indesat in prea putin incapatorii rucsaci. In final un rucsac a ajuns sa aiba 12Kg (avem 2), ceea ce nu e rau deloc daca stam sa ne gandim ca am stat aici aproape o luna.

Am bantuit apoi fara tinta pe strazile din jur, asteptand sa se faca ora pentru a ridica bagajele si a ne indrepta spre aeroport. Serban nu a facut nici o fotografie care sa merite pusa aici, de asta lipsa oricarei imagini. Am luat o ultima masa pe pamant chinezesc la un restaurant tailandez foarte bun si n-am rezistat tentatiei de a mai savura la Tong o alta clatita cu mango, cam ca cea de ieri si la fel de delicioasa.

La aeroport am trecut prin mai multe verificari decat de obicei, de la obisnuitul control al bagajelor de avion, la verificat pasapoarte si unul pentru biroul de imigrare, iar acum suntem in sfarsit in zona de asteptare de unde ne vom urca in avionul care o sa ne duca acasa.

La ultimul control ne aflam langa doua doamne de culoare, de undeva de prin Africa, care se agitau de zor sa ascunda nu-stiu-ce produse cumparate si puse in niste ciorapi dositi pe sub tricouri. Initial am crezut ca au produse de contrabanda, dar nu au avut nicio problema la control. Nu cred ca pe chinezi ii deranjeaza daca cineva cumpara de la ei, dimpotriva….

Pana luni luam o scurta pauza de postari, cand o sa revenim cu o editie speciala. Pe curand…