Va propun un mic test, asa de incalzire… Cine recunoaste numele fotografilor in cazul celor trei imagini de mai jos. De dorit sa nu le cautati pe net, care ar mai fi farmecul atunci… Promit ca in citeva zile vin si adaug raspunsul. Incepem cu varianta internationala (hint!) si cu ceva foarte usor, zilele urmatoare trecem la ceva mai dificil si poate cine stie, chiar loco (sa vad acolo cine se pricepe…). Am inchis comentariile, in schimb puteti sa imi trimiteti raspunsurile voastre pe adresa mea de mail (serban la meste punct ro), pozele sunt numerotate de la 1-3 in ordinea de aici. La final o sa spun si cine a dat raspunsul corect. Bafta!

1

2

3

Am primit deja raspunsuri la acest mini quizz asa ca inainte sa va spun cine a stiut raspunsul, sa incepem cu fotografii respectivi:
Primul este Ansel Adams, este probabil cel mai cunoscut fotograf din toate timpurile, cel putin dupa citeva statistici, in mare, de peste ocean. Mai multe pe pagina de Wiki.

Al doilea fotograf, in fine, fotografa, este Dorothea Lange, vestita fotografie intitulata “Migrant Mother” care a facut vilva mare fiind si cea mai cunoscuta fotografie a artistei. Mai multe aici.

A treia fotografie este a lui Steve McCurry, deja mult mai usor de recunosut, cu destul de multa promovare in zilele noastre. Mai multe aici despre Steve McCurry.

Dintre raspunsurile primite pe email, nici unul nu a fost complet, dar am primit si trei raspunsuri aproape complete si similare, in sensul ca Dorothea Lange a fost confundata cu Cartier Bresson sau cu Walker Evan. In rest ceilalti doi au fost corect specificati. Acum sa fiti pregatiti, o sa revin cu o alta serie de trei fotografii de recunoscut. Si in curind poate si ceva de pe meleagurile noastre. Am dat drumul si la comentarii…