20120422-103349.jpg
Am ajuns iar in Istanbul. Cred ca e a patra oara. Sunt deja de trei zile si pentru prima data ploua. Ploua in reprize si cu forta, alternat de momente calme. Dar nu despre asta vreau sa vorbesc.

Orasul asta e superb, iar acum ca il vad sub ploaie pare si mai interesant. Nu prea pot fotografia dar asta este. Incerc sa intru in diferite ateliere de mestesugari cind ploua mai tare, oamenii sunt foarte draguti si ma primesc zimbind. Din pacate nu pot sa ma inteleg cu eu, nu stiu turca si nici ei romana, sau engleza. Dar ne ‘intersectam’ prin Hagi, Mutu sau Ceausescu dupa ce aud ca sunt roman. Nici unul din cei trei nefiind vreun erou personal. In China Ceausescu era elementul de baza. Asadar lista subiectelor atribuite ca fiind romanesti variaza direct proportional cu distanta fata de Romania.

Acum sunt intr-o pauza, afara tot ploua si ploua.

20120422-103501.jpg
Pina la urma, restul zilei a fost frumos, din cind in cind ceva nori gata-gata de ploaie, dar am ramas doar cu amenintarea. Am mers toata ziua foarte mult, asa ca la sfirsitul zilei, si chiar si acum, dimineata de dupa, ma dor labele picioarelor…

20120422-103558.jpg
Cel mai frumos lucru de care am avut parte ieri a fost seara tirziu cind am fost la cinema la un ‘super’ film – filmele se titreaza asa ca nu trebuie turca pt intelegere. Chestia e ca pe la jumatea filmului s-a aprins lumina si oprit totul. Eu am crezut ca s-a ars pelicula sau asa ceva, dar Alec Balasescu cu care ma ‘bucuram’ de super productia americana imi spune “Ah! Am uitat sa iti spun, aici se face o pauza de 5-10 min!

Probabil sa te linistesti, sa discuti putin despre film pina atunci, sa clarifici cine e bun, cine e rau (chestie simpla la filmul asta plin de extraterestrii) etc etc. Mi-a placut foarte mult chestia asta! Cred ca o sa mai merg la film aici 😉

20120422-103643.jpg
Ah! Am uitat sa spun de fruzerie. Tot ieri m-am barbierit la un local traditional, plin de parfum vechi. Am fost cu Bogdan Croitoru care mi-a facut si poza asta. La un moment dat, frizerul a scos o bricheta si mi-a pirlit parul din urechi si din nas!!! Am mirosit ca un porc pirlit vreo 2 minute dar senzatia a fost superba sa il vad cum plimba flacara prin urechile mele, incalzite deja dar fara urme de par dupa operatiune!

Istanbulul este superb!

Nota: pun pozele prin mobil asa ca sunt zgircit la numar, o sa fac acasa o selectie.