Petras Geniusas si Julian Arp

Au trecut foarte multe zile de cind a inceput festivalul Sonoro, ma simt de parca au trecut citeva luni nu zile. Cind ma uit peste pozele adunate cu sutele in calculator nici nu imi vine sa cred ca am trecut prin atitea orase, concerte, repetitii sau clipe placute.

Nu vreau sa sune ca un text de incheiere de festival, mai ales ca dupa ce ma intorc acasa voi avea de sortat din multele fotografii pe cele mai interesante, asa ca pentru mine festivalul o sa mai dureze cel putin o saptamina de munca, daca nu chiar doua.

Petras Geniusas si Julian Arp

Intotdeauna am considerat munca de selectie dupa terminarea vreunui proiect ca fiind plictisitoare. Din momentul in care fotografiez cam stiu care sunt cadrele bune asa ca selectia nu inseamna decit sa le redescopar din maldarul de poze care in cel mai fericit caz sunt banale. Fotografiatul in ziua de azi are aceste doua componente, mai ales in era digitala: fotografiatul la kilogram si selectia la singe. In functie de cit de exigenti suntem putem finaliza un proiect cu doar citeva zeci de cadre, asta in teorie pentru ca in practica beneficiarul are nevoie de mult mai multe fotografii ca sa isi satisfaca partenerii si cerintele de promovare.

Asadar, azi are loc ultimul concert la Sinagoga din Bistrita unde coincidenta face ca acum doi ani, impreuna cu tabara de fotografie organizata de Scoala lui Francisc Mraz sa fi avut o expozitie de grup, asa ca astept cu placere sa revad locul.

Pe curind…