Și aici am dormit tot pe tatami, dar bine de data asta, pentru că aveau perne cu o față prietenoasă și a fost și liniște. Micul dejun a fost așa cum ne-am obișnuit deja, tradițional, nu chiar pe gustul meu.

Am eliberat camera, am lăsat bagajele la hotel și am plecat să vedem o mică reprezentație la Yubatake, în care ne-au arătat cum răceau apa pe vremuri, când tehnologia nu era așa de dezvoltată. A fost un mic spectacol simpatic, cu cinci doamne îmbrăcate la fel, care cântau cântece tradiționale în timp ce mânuiau niște vâsle mari de lemn într-un bazin mic cu apă de izvor.

Am fost apoi la un alt onsen, care a fost mai frumos decât cel din ziua precedentă. Pe drum a nins puțin, o ninsoare cu fulgi foarte mici. Acest onsen avea bazine și în interior și în exterior, mai multe în interior, dintre care mai deosebite erau patru bazine de lemn cu coloane de lemn, cu temperaturi ascendente. După ce ne-am bălăcit vreo două ore, am plecat și din această stațiune. 

A început să ningă!
Răcirea apei. Apa, la sursă are cea 90 grade iar ca să poată să fie folosită trebuie răcită până pe la 50-55 grade.

Am luat iar un autobuz, apoi un tren și am ajuns din nou în Tokyo, destinația noastră finală din Japonia. 

Ne-am cazat într-un hotel cu apartamente, într-un apartament mare, ce avea o zonă cu tatami, separată de zona mare în care se aflau două paturi, o canapea și o mica bucătărie. Mara și-a adjudecat zona cu tatami, pe care a transformat-o în camera ei.

În drum spre Tokyo.
Telefoane fixe, oare chiar mai sunt de folos în Japonia!?

Am lăsat bagajele și am plecat la cumpărături, în cartierul Ginza, un cartier cu mărci de lux, unde ne-am dus la Uniqlo.

Eu nu mă simțeam prea bine și suspectam că am luat răceala de la Mara, ea între timp nu mai avea nimic.

La finalul zilei am mâncat unde am apucat și am apucat la un restaurant destul de fast-food care cred că era coreean, unde nu a fost o mâncare prea grozavă.

Magazinul Uniqlo cu această fațadă transparentă care îl pune în valoare așa frumos.
Urmează câteva cadre din cartierul de magazine șic din Ginza.
Suspensii reglabile, păpușă!
Asta e de la micul dejun, nu știam ce înseamnă chestia asta, dar mi-a plăcut cum sună: bibimbap! Am aflat ulterior că este o amestecătură de diferite chestii cu orez gătit.

Toate postările despre Japonia, pe măsură ce le vom publica o să fie disponibile la acest link: Jurnal din Japonia