Skip to Content

Crăciun Fericit! Merry Christmas to you all!

_d8e0382-email

La cules de căpșuni, roșii, zmeură și mere.

img_5357
Cine ar fi crezut că în mijloc de septembrie poți să mănânci căpșuni, și încă ce mai căpșuni… Și uite că se poate! Am fost în weekend, la invitația familiei Conțiu în Lăicăi, află pe drumul dinspre Târgoviște și Câmpulung (eu mă trag din Câmpulung, așa că iată ce coincidență frumoasă – mai ales ca la numai 7km se află satul Mesteacăn) la numai 25 Km de acesta din urmă. Aici Andrei și Mihaela se ocupă de o livadă de mere și o plantație (că altfel nu știu cum să îi zic) de

Continue Reading →

În căutare de conace și castele prin România (ziua a treia).

IMG_5087
Și încet-încet, ieri seară eram ajunși în punctul cel mai nord-vestic al expediției noastre, așa că dupa Sâncrai am luat-o către est, destinația Castelul Bethlen din Cetatea de Baltă. Dar cum vizita castelului era planificată pentru a doua zi, a trebuit să ne aciuim pe undeva prin apropiere, și am făcut asta într-un hotel lângă Blaj. De dimineață, am plecat către Castelul Bethlen care este deținut de proprietarul casei de vinuri Judvei și după cum vedeți în fotografii, își merită din plin titlul de castel. Am aflat că inainte de 1989, aici se producea șampanie. Deja cănd am ajuns aici vremea începuse să se schimbe (de la soare din prima zi, la câțiva stropi de ploaie), dar ceața cu care ne-a întâmpinat Cetatea de Baltă a făcut numai bine sufletului meu de fotograf. Cele două turnuri masive sunt transformate acum in apartamente, etajul unu este încă în renovare, dar castelul este administrat în regim privat (cu alte cuvinte nu puteți înnopta :-().

Continue Reading →

În căutare de conace și castele prin România (ziua a doua).

_XTH4354

Din nou la drum, primul popas scurt al celei de-a doua zi, Conacul Daniel din Telișoara, tot în județul Covasna. Pe drum am descoperit un loc în care localnicii comprimă timpul transformând lemnul în cărbune, toata scena fiind foarte spectaluloasă.

Continue Reading →

În căutare de conace și castele prin România (prima zi).

_XTH4128
La sfârșitul lui februarie (2016), am plecat împreună cu Răzvan Popovici în prospecție de conace, biserici fortificate și castele pentru ediția de anul acesta a SoNoRo Conac. Am plecat la drum cu un plan bine pus la punct și chiar am reușit sa ne ținem de el aproape in totalitate, pe scurt, in timpul a trei zile pline, am străbătut 1200 Km și am vizitat nu mai puțin de 12 locuri. Relatarea de față încearcă să redea acest mini turneu prin imagini însoțite uneori de scurte descrieri.

Continue Reading →

Crăciun Fericit! Merry Christmas to all!

Craciun Fericit!

Takuro Hanada, mâini de aur și multă răbdare!

L1002040

Într-o lume în care performanța se măsoară în cât mai mulți megabiți pe secundă uite că mai există câte un reprezentant al generației care crede în lucrul foarte bine facut și pe-ndelete. E a doua oară când am ocazia să il văd la treabă pe Takuro Hanada, pentru că este a doua oară când Yamaha trimite un grand piano pe perioada Festivalului SoNoRo în Romania. Și ca lucrurile sa meargă strună, pianul a venit împreună cu acordeor, o meserie despre care știam foarte puține lucruri, asta până am avut ocazia să văd filmul “Pianomania” acum vreo câțiva ani.

Continue Reading →

Lightroom 6

LR6 screen

Lightroom 6 este disponibil incepind de acum! Si, foarte important, a ramas valabila si varianta Stand Alone (SO), cu toate ca in ultimele zile, au fost unii care au estimat ca o sa avem parte doar de CC! Ce bine ca s-au inselat.

Continue Reading →

Sfaturi de călătorie pentru Cuba

FujiSup_318_12

M-am gândit să scriu câteva sfaturi pentru cei interesați de ele și de a merge în Cuba. Mie mi-ar fi prins bine să știu o parte din ele înainte să ajung acolo, ca să-mi planific mai bine călătoria. Unele lucruri le-am povestit deja, dar o să mă repet pentru cei ce poate nu le-au citit.

Continue Reading →

Ultima zi în Cuba (Cuba – ziua a 15-a)

_XTD1531

Ultima zi în Cuba! La 17:30 decolăm spre Europa. La 14:00 plecăm spre aeroport. Mai avem o dimineață de petrecut în Havana. Singurul lucru pe care-l mai avem de făcut este să cumpărăm banane ca să-i ducem fetei noastre Mara. Ca la orice întoarcere dintr-o călătorie, nu putem să ne întoarcem cu mâna goală. Trebuie să-i ducem ceva. Însă pe aici nu se găsesc multe suveniruri pentru copii. I-am luat o mică păpușică artizanală de cârpă și niște maracas, dar mă îndoiesc că o să-i placă prea tare. Ceea ce știu în schimb sigur că-i plac sunt bananele. Iar bananele de pe aici sunt mici ca dimensiune și mult mai gustoase decât cele de acasă. Și mult mai ieftine. Costă cam 1$ kg. Probabil pentru că nu sunt pentru turiști.

Continue Reading →

SIDE MENU

    Subscribe to MESTE

    LATEST POSTS

    Subscribe to MESTE